Egyéb kategória

Kedves Vendégeink! Kedves Sörbarátok!

2020-ban, immár harmadik alkalommal került meghirdetésre a Kézműves Sörfesztivál kísérőrendezvénye, a Central European Beer Awards – Nemzetközi Sörverseny. A kialakult járványügyi helyzet következtében a fesztivál, valamint a komoly ismertséget és elismertséget szerzett sörverseny megrendezése is elmaradt.

Nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, így fájó szívvel tájékoztattuk az érdeklődőket, hogy az idei évben nem tudunk győztest hirdetni. Az ország minden részéről érkeztek regisztrációk, csak hogy néhányat megemlítsünk: Agárdról, Szegedről, Miskolcról, Herceghalomról, Emődről, Jászapátiból és még sorolhatnánk. Ismét érkeztek nevezések külföldről is, mondhatjuk, hogy már visszatérő versenyzők Szlovákiából, Lengyelországból és Romániából, de jelentkeztek mesterek sörkülönlegességeik bemutatására Ausztriából és Belgiumból is.

Sajnos a karanténhelyzet, az országok közti szabad mozgás korlátja nemcsak a sörök érkezését akadályozta, hanem a zsűri bizottságokat is érintette. Hiszen a CEBA sörverseny 24 bírájából 12 külföldi neves sörbíra foglalt volna helyet. Szakembereket vártunk Csehországból, Szlovákiából, Hollandiából, Lengyelországból és Olaszországból is.

Nagyon sajnáljuk, hogy az idei sörverseny és Kézműves Sörfesztivál elmaradt, ugyanakkor bízunk benne, hogy az idén nyáron is tovább folytatódik a kézműves sörök forradalma, és egyre szélesebb körökben terjed el a minőségi sörök megismerése, fogyasztása. 2021 júniusában pedig újra együtt kortyolhatjuk a díjnyertes söröket a kedvenc hamburgerünk mellet a gyulai vár tövében.