A pohár – a hőmérséklet mellett – nagyban befolyásolja az élményt a sörfogyasztás során.
Egy-egy sörstílusnak, sokszor sörtípusnak, fajtának, márkának egyedi pohara van, melyből a főzde szerint a legjobb élményt nyújtja a sör fogyasztása. Ez számos esetben csak esztétikai kérdés, brandépítés céljából kialakított stílus. De sok esetben igen is nagyon sok minden múlik a megfelelő pohár kiválasztásával. Fontos szerepe lehet a pohár falvastagságának a hőn tartás végett. A pohár alakjától függ, hogy az aromák, illatanyagok mekkora felületen párolognak a sörből, illetve hogy a kipárolgó illatokat hogyan gyűjti össze, illetve engedi el.
A fölfelé szélesedő poharak nagy felületet biztosítanak a habnak, és szabadjára engedik az illatokat, míg a kehelyszerűen fölfelé záródók összegyűjtik, és az orrba vezetik. Az előbbiek könnyű lágereknek, az utóbbiak pedig tartalmasabb belga típusúaknak megfelelő választás.
Természetesen mindenkinek szája íze szerint ajánlott a sört fogyasztani, ha valakinek más hőfokon ízlik leginkább egy sör, akkor igya azon, a lényeg, hogy fogyassza élvezettel!