Egyéb kategória

2019. június 7. és 10. között, második alkalommal került megrendezésre a Kézműves Sörfesztivál Gyula városában.

A fesztivál kísérőrendezvényeként került meghirdetésre a Central European Beer Awards 2019 Nemzetközi Sörverseny, kisüzemi kézműves sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére.

A megmérettetésre mindösszesen 215 mintával neveztek határon innen és határon túlról. Ez jelentős növekedés, mintegy 30 %-os a 2018-as évhez képest, amikor is 167 minta érkezett a versenyre.

Érkezett minta Lengyelországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Csehországból, Belgiumból. A legtöbb nevezés a Fruit and Spice Beer, valamint az India Pale Ale kategóriákban érkezett. A házi sörfőzők mindösszesen 78 mintát neveztek a versenyre, míg a kisüzemi főzdék 137 mintával regisztráltak.

A benevezett tételeket 2019. május 16 és 17. között bírálta a nemzetközi zsűri. Nemzetközi, hiszen érkezett bíráló Csehországból, Szlovákiából és Hollandiából is, illetve természetesen képviseltették magukat a legjobb hazai bírálók is.

A kereskedelmi kategóriában ebben az évben meghirdetésre került a CEBA – 2019 Média Díj is, amelyet egy 3 fős szakmai zsűri választott ki az

aranyérmes tételek közül.

A 2019-es eredmények elérhetőek az alábbi linkre kattintva:

Eredmények 2019